DIETETYK
GRUDZIĄDZ
– omówienie postępów, analiza dzienniczka oraz wyznaczanie kolejnych celów
Katarzyna Knorst – absolwentka kierunku dietetyka na Collegium Medicum w Bydgoszczy oraz UMK w Toruniu, ponadto ukończyła studia podyplomowe na WSG w Bydgoszczy na kierunku Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności oraz studia podyplomowena na BSW w Bydgoszczy na kierunku Psychodietetyka.
Na co dzień pracuje w Regionalnym Szpitalu Specjalistycznym w Grudziądzu jako dietetyk – edukator diabetologiczny oraz w Zespole Żywieniowym.
Podnosząc swoje kwalifikacje w dziedzinie dietetyki swoją wiedzę nieustannie pogłębia poprzez uczestnictwo w licznych szkolenia, konferencjach i kursach. Ceni sobie indywidualne podejście do pacjenta, zawsze stara się dopasować dietę tak, aby stała się naturalnym nawykiem, a nie przykrym obowiązkiem. Pomaga pacjentom, którzy na co dzień chcą wdrożyć zdrowe nawyki żywieniowe oraz osobom, które borykają się z problemami zdrowotnymi, gdzie niezbędnym elementem jest odpowiednia dieta m.in: nadwaga, otyłość, niedożywienie, cukrzyca, insulinooporność, choroby układu pokarmowego, choroby układu krążenia, choroby nowotworowe, zaburzenia hormonalne itd., ale również kobiet w ciąży i karmiących.